Koronavírus-járvány

Szijjártó: ezer doboz favipiravir gyógyszert küld Magyarország Romániának

A további segítségről is folytatják az egyeztetéseket.

2021.10.08 10:13MTI

A jövő hét elején ezer doboz favipiravir gyógyszert küld Magyarország Romániának - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebookon.

Szijjártó Péter azt írta, a járvány negyedik hulláma minden kétséget kizáróan megérkezett. "Akik nincsenek beoltva, könnyen bajba kerülhetnek. Ez világszerte beigazolódott. Az alacsonyabb átoltottsági szinttel rendelkező országok súlyosabb problémákkal néznek szembe" - fogalmazott.

Romániában pedig a baj "csőstül jött", mindenki hallhatott a szörnyű kórháztűzről a múlt héten - emlékeztetett. Azon vagyunk, hogy segítsünk szomszédainkon, rendszeresen konzultálunk is erről Kelemen Hunorral, Románia miniszterelnök-helyettesével - írta.

"Első lépésben jövő hét elején ezer doboz favipiravir gyógyszert küldünk. Ezzel a gyógyszerrel - adott esetben - jó esély lehet a súlyosabb tünetek elkerülésére vagy kezelésére" - fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, minél eredményesebb a szomszédok védekezése, annál jobb nekünk.

A további segítségről folytatják az egyeztetéseket - olvasható Szijjátó Péter bejegyzésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.