Koronavírus-járvány

Ismét kötelező a maszkviselés a Debreceni Egyetemen

A Covid-19 járvány mellett egyre jobban terjednek az adenovírus, a parainfluenza és a rhinovírus okozta megbetegedések is.

2021.09.23 14:52MTI

Kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése szeptember 22-étől, szerdától a Debreceni Egyetem valamennyi dolgozójának és hallgatójának munkaidőben és tanítási időben - közölte honlapján az intézmény sajtóirodája.

Az idézett rektori körlevél szerint e kötelezettség alól a védettségi igazolvány sem mentesít, tekintve, hogy a Covid-19 járvány mellett egyre jobban terjednek az adenovírus, a parainfluenza és a rhinovírus okozta megbetegedések is.

Az oktatók ugyanakkor mentesülnek a maszkviselési kötelezettség alól, ha a hallgatóktól legalább három méter távolság tartható.

Az egyetemi rendezvények, sportesemények a kormányzati intézkedések alapján továbbra is védettségi igazolvánnyal látogathatók, de a sportolás és az étkezés időtartamára a maszk viselése mellőzhető - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.