A halálba szekálták áldozatukat

Büntetlenlül megússzák az öngyilkos vajai tinédzser zaklatói

Nem indult eljárás az ügyben.

2021.09.17 07:41ma.hu

Nem indított büntetőeljárást a rendőrség az iskolai bántalmazások miatt öngyilkosságot elkövetett T. Gábor ügyében, vagyis nagyon úgy néz ki, hogy a 16 éves vajai fiú zaklatói hivatalos felelősségre vonás nélkül megússzák a történteket és felelőse sem lesz a tragédiának - értesült a 24.hu.

A lap megkereste a a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát az alábbi kérdésekkel:
-Történt-e feljelentés bárki részéről az ügyben a történtek miatt?
-Tudnak-e arról, hogy a fiú iskolai zaklatás áldozata lehet?
-Indult-e nyomozás a fiú iskolai zaklatásával kapcsolatban? Ha nem, akkor miért nem?
-Kihallgatták-e a fiú osztálytársait, zaklatóit?
-Felmerült-e egyáltalán, hogy közigazgatási eljárás helyett büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet és a haláleset okát?

A hatóság meglehetősen szűkszavú válaszában mindössze annyit közöltek, hogy "a rendőrség a haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja."

Mint ismeretes, T. Gábor múlt héten hétfőn tűnt el. Iskolába indult, de az intézménybe már nem ért oda, haza sem érkezett. Telefonját nem vette fel, a rendőrség és a családja keresni kezdte. Néhány órával később jött a tragikus hír: Gábort megtalálták, de már túl késő volt. A rendőrség arról adott hírt, hogy öngyilkosság történt. A fiú édesanyja állítja, iskolai zaklatás vezetett a tragédiához. A gyászoló családtól még csak bocsánatot sem kért senki.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.