Koronavírus-járvány

Kötelezővé tették a maszkhasználatot egy pécsi iskolában, miután karanténba került egy egész osztály

Az intézményben egy teljes osztály és két pedagógus került karanténba, ezért döntött a vezetőség a maszkviselés ismételt elrendeléséről.

2021.09.16 18:51ma.hu

Csütörtök reggeltől kötelezővé tették a maszkhasználatot egy pécsi általános iskolában. Az intézményben egy teljes osztály és két pedagógus került karanténba, ezért döntött a vezetőség a maszkviselés ismételt elrendeléséről. Az intézkedés szerint csak testnevelés órán és az ebédlőben lehet maszk nélkül tartózkodni - tudta meg az ATV Híradó.

Az intézkedéssel kapcsolatban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője azt mondta, hogy az intézmények számára egy ajánlás határozza meg a lehetőségeket ilyen esetekre. Nagy Erzsébet elmondása szerint nem kötelező maszkviselést elrendelni, de nincs is megtiltva ennek lehetősége. "Az intézményeknek továbbra is a kezükben annak a lehetősége, hogy helyi járványügyi protokollt állítsanak ki" - magyarázta.

A Pécsi Tudományegyetem professzora szerint a maszk használata sokat segít a járvány lassításában. "Az oltottak sem védettek 100 százalékosan, de az oltatlanok meg végképp nem. Ha még azt is figyelembe veszem, hogy a nem oltottak közül sokan keresztül estek a fertőzésen, akkor sem tartunk azon a szinten, hogy megnyugtató nyájimmunitással rendelkezne a lakosság, tehát minden eszköz fontos. Én a maszkot nagyon jó ötletnek, nagyon jó gondolatnak tartom" - mondta Kiss István.

Az EMMI közölte, hogy valóban az igazgatók dönthetnek a maszkhasználatról.

A pécsi iskolában egyébként a minisztérium nem tud igazolt fertőzésről.

A minisztérium válasza kitért arra is, hogy az idei tanév az oltások miatt jóval biztonságosabb, mint a tavalyi, valamint azt is megírták, hogy a 12-17 éves diákok közül 227 ezren már megkapták az oltást, és a tanárok 85 százaléka be van oltva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.