Állati

Medvebocsot láttak a Nógrád megyei Cserháthalápon

Egy kerékpáros figyelt fel az állatra.

2021.09.15 18:13ma.hu

Medvebocsot láttak a Nógrád megyei Cserháthalápon, a Mohora felé eső faluvégen.

Dócs Dávid polgármester a Nool.hu-nak azt mondta, egy Szandaváraljáról Balassagyarmatra tekerő kerékpáros figyelt fel az állatra. Először azt gondolta, egy nagytestű kutya, közelebb érve vaddisznót sejtett, de elhaladva mellette egyértelműen azonosította a bocsot, amely vélhetően elcsatangolhatott az anyjától.

A polgármester közölte, amint megkapták a megerősített hírt, azonnal megtették az ilyenkor alkalmazott általános intézkedéseket. Több fórumon felhívták a helybéliek figyelmét a medveveszélyre, kérve a lakosságot, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, a háziállataikat lehetőleg elzárva tartsák, és ha esetleg találkoznak a ragadozó emlőssel, keltsenek minél nagyobb zajt, távol tartva ezzel maguktól a vadat. Természetesen a legrövidebb időn belül az illetékes jegyző a környékbeli vadásztársaságokat is értesíti, hiszen javában zajlik a vadászidény.

A címlapfotó illusztráció.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.