Segítenek, ahol tudnak

Mentők vitték állásinterjúra a látássérült férfit

A férfi eltévedt, és még a telefonja is lemerült.

2021.09.15 17:16ma.hu

Beteghez sietve vette észre az egyik mentőegység gépkocsivezetője azt a 45 év körüli vak férfit, aki a járda szélén álldogált az egyik forgalmas úton.

A mentők ezután hamar helyszínre értek és ellátták betegüket, majd mikor ugyanazon az úton haladtak visszafele, a férfi változatlanul ott várakozott, fehér botját kezében tartva. Látták a férfi arcán lévő kétségbeesést, így megálltak és érdeklődtek, segíthetnek-e valamiben - írja Facebook-oldalán az OMSZ.

Kiderült, a férfi Borsod megyéből érkezett a fővárosba és a telefonján levő applikáció segítségével tájékozódva sietett volna állásinterjúra. Ugyan korábban indult, a készülék lemerült, az arra sétálók pedig nem tudták útbaigazítani.

Miután a cím útba esett a mentőállomás felé, bajtársaink egyeztettek a mentésirányítással és végül mentővel vitték állásinterjúra a látásképtelen férfit, akinek még a telefonját is sikerült kicsit tölteni útközben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.