Belpolitika

Kisorsolták, milyen sorrendben lesznek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek az előválasztási szavazólapon

Szerda délben kisorsolták a miniszterelnök-jelöltek szavazólapi sorrendjét a szeptember 18. és 26. között rendezendő előválasztáson.

2021.09.08 14:13ma.hu

Ennek alapján a sorrend a következő:
Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP)
Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom)
Fekete-Győr András (Momentum)
Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció)
Jakab Péter (Jobbik)

A sorsolásban Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd), Kálmán Olga (DK), dr. Beleznay Zsuzsanna (Jobbik), Hajnal Miklós (Momentum) és Lukácsi Katalin (Mindenki Magyarországa Mozgalom) működött közre - írja az Atv.

Az előválasztáson részt vevő pártok közleménye szerint az esemény jól mutatja, hogy az ellenzéki pártok szövetsége elkötelezett a demokratikus értékek iránt, amelyekről az előválasztás is szól: "a pártok hitet tettek a demokrácia, az együttműködés, az esélyteremtés, az egyenlőbb társadalom jövőképe és a jelenlegi kormány leváltása mellett".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.