Tragédia

Holtan találtak egy vajai tinédzsert, akit zaklattak az iskolatársai

Nagy erőkkel kereste a rendőrség azt a 16 éves vajai fiút, akit édesanyja szerint zaklattak iskolatársai.

2021.09.08 07:42ma.hu

T. Gábor hétfő reggel tűnt el. Iskolába indult, de sem az intézménybe, sem haza nem érkezett meg. Édesanyja hétfő este tette közzé Facebook-oldalán: "Meglett a fiam, de sajnos már túl késő! Meghalt."

Az édesanya a Blikknek nyilatkozott fia eltűnésével kapcsolatban. Mint mondta, az utóbbi időben kezdett gyanakodni: fiának problémái voltak, megváltozott a viselkedése. Nem akart elmenni otthonról, feszült és ideges volt.

"Csak nemrég tudtam meg, a tanévnyitó előtt, hogy mi történik valójában. Nehezen, de végül elmondta, hogy cikizik, piszkálják, durva szavakkal bántják. Én azt sem zárom ki, hogy fizikailag is érte bántalmazás, ugyanakkor ezt tagadta. Úgy sejtem, azért szálltak rá, mert visszahúzódó, csendes gyerek, nem nagyon szól vissza senkinek. A bántásokat lányoktól és fiúktól egyaránt tűrte. Volt egy olyan kijelentése, hogy inkább a halál, mint az iskola" - mondta a lapnak az aggódó édesanya. Fia hétfő reggel csak annyit mondott:

"Majd jövök." Utoljára reggel fél nyolckor látták Vaja településen, az iskolába tartó buszra már nem szállt fel. Szürke kapucnis pulóvert, szürke nadrágot, fehér Nike cipőt viselt, hátán egy szürke iskolatáska és egy piros tornazsák feszült.

A lap kereste az érintett iskolát, de egyelőre nem kaptak választ. Az édesanya annyit említett: Gábor a szülők lelkére kötötte, hogy ne beszéljenek az osztályfőnökkel, majd ő megoldja a problémákat.

Később a rendőrség a lapnak megerősítette: idegenkezűségre utaló jelet nem fedeztek fel. Vagyis Gábor önkezével vethetett véget az életének.

A Blikk a tinédzser osztályfőnökét is idézi, aki azt írta: "mély megdöbbenéssel értesültem Gabi halálhíréről. Valóban csendes gyerek volt, aki másoknak nem ártott soha. Őszinte részvétem az egész családnak."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.