Túl akart esni rajta, nem sikerült

Nincs ujjlenyomata, ezért nem kaphat személyi igazolványt egy magyar nő

Augusztus elejétől csak ujjlenyomat-alapú személyi igazolványok készülnek Magyarországon. Szabó F. Erzsébet azonban csak ideiglenes okmányt kaphat, mert mint kiderült: nincs ujjlenyomata.

2021.09.07 07:30ma.hu

A nőnek már tavaly esedékes lett volna, de a koronavírus-járvány miatt az idősek haladékot kaptak. Szabó F. Erzsébet a Blikknek elmondta: nem kaphatja meg új igazolványát, mert nem tudnak tőle ujjlenyomatot venni a hivatalban. A nőt egy bőrgyógyászati szakrendelőbe küldték, hogy orvos igazolja az ujjlenyomat hiányát.

"Tintába mártották az ujjam, így már megfelelő nyomot hagytam a papíron. Mehettem vissza a hivatalba, de az ottani műszer továbbra sem mutatott semmit, így csak ideiglenes személyit kapok majd, amit évente meg kell majd újítanom" - mondta a lapnak Erzsébet.

Szokolay Erzsébet bőrgyógyász szerint az eset nem egyedi, időseknél gyakrabban fordul elől, valakinek a születésétől fogva nincs használható ujjlenyomata. A szakorvos szerint az életkorral együtt járó bőrszárazság vagy valamilyen egészségügyi probléma, illetve genetikai adottság is okozhatja a jelenséget.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.