Adatvédelem

Hivatalból vizsgálatot indított a NAIH a Pegasus-ügyben

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvények alapján indította meg a vizsgálatot a hivatal.

2021.08.05 20:22MTI

Hivatalból vizsgálatot indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) a Pegasus-ügyben.

A hatóság csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a sajtóban megjelent hírekkel összefüggésben, amelyek szerint "egy nemzetközi oknyomozás révén kiderült, hogy számos országban telepítették meghatározott célszemélyek telefonjára az izraeli NSO által kifejlesztett kémprogramot, a Pegasust" az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvények alapján indította meg a vizsgálatot.

Hozzátették: a hatóság az üggyel kapcsolatban az eljárás végéig egyéb információt nem közöl.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.