Egészségügy

Orvoshiány miatt leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya

Az új szolgálati jogviszony miatt a sürgősségi osztályon dolgozó vállalkozó orvosok felmondtak, így jelentős orvoshiány alakult ki.

2021.08.05 17:19ma.hu

Egy belső körlevelet hozott nyilvánosságra Kunetz Zsombor Facebook-oldalán, amelyben a leállást azzal indokolja az orvosigazgató, hogy az új szolgálati jogviszony miatt a sürgősségi osztályon dolgozó vállalkozó orvosok felmondtak, így jelentős orvoshiány alakult ki.

"Elég gyorsan igazolta az élet, hogy azonnal végre kell hajtani azokat a változtatásokat az egészségügyben, amelyeket tegnap és ma írtam meg, valamint az egészségügyi jogállási törvényt azonnal vissza kell vonni. Tegnap estétől leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya." - kezdi bejegyzését az egészségügyi szakértő.

Majd idéz a belső körlevélből: "Az ESZJTV (Egészségügyi Jogállásról szóló Törvény sic!) bevezetését követően sürgősségi betegellátó osztályunkon a vállalkozó orvosok felmondásával jelentős orvoshiány alakult ki, így az SBO működését augusztus 4-én 18 órától intézményünk lemondani kényszerült."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.