Botrány

A kormány jogi lépéseket fog tenni a Norvég Alap ügyében

Jogi lépéseket fogunk tenni.

2021.08.04 19:12Mti

Magyarország nem fogadja el Norvégia "diktátumát", és a kormány jogi lépéseket fog tenni a Norvég Alap ügyében - közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel.

"Magyarország nem fogadja el Norvégia diktátumát, a két ország közötti megállapodás szerint konszenzussal kell kijelölni a Norvég Alap forrásait elosztó szervezetet" - áll a közleményben.

A kormány a hét pályázóból bárkit hajlandó volt elfogadni a "Soros György által támogatott" Ökotárson kívül, Norvégia viszont ragaszkodott a "Soros-szervezethez", és olyan nemzetközileg is elismert pályázókat zárt ki, mint például a Magyar Vöröskereszt - írták.

Norvégia ezzel megsérti az EGT-tagságból származó kötelezettségeit, ezért a kormány jogi lépéseket fog tenni. A kormány az ezzel kapcsolatos feladatokról nyilvános határozatot fogadott el - tették hozzá.

"Magyarország rögzíti, hogy Norvégia a magyar piaci hozzáférésért 77 milliárd forinttal tartozik Magyarországnak" - írta közleményében a Miniszterelnökség.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.