Illegális bevándorlás

Bakondi: idén már több mint 54 ezer embert fogtak el a határon

Ez jelentős növekedés, az előző év azonos időszakában 17 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel.

2021.08.04 15:30MTI

Az idén eddig már több mint 54 ezer embert fogtak el a határon, és több mint ötszáz embercsempész ellen indult eljárás - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Bakondi György hozzátette: ez jelentős növekedés, az előző év azonos időszakában 17 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel, és csak kétszáz embercsempész ellen indult eljárás. Ez is mutatja, hogy "az embercsempészet egy virágzó üzletág" - fogalmazott -, és továbbra is nagy csoportok tudják megfizetni ezeket a szolgáltatásokat.

Olaszországban is nagy a migrációs nyomás - folytatta -, az pedig újdonság, hogy megtelt migránsokkal a belarusz-litván határszakasz. Hozzátette: Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa is ellátogatott Litvániába, és a szokásostól eltérően a határok őrzésére, a belépés előtti ellenőrzésre ösztönözte az országokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.