Gyilkosság

Szabadlábon van K. András, P. Henrietta brutális gyilkosa

A Mukiként elhíresült férfi életfogytiglani börtönbüntetést kapott volna, ám fiatal kora miatt ez nem volt lehetséges, és a kiszabható maximumra ítélte.

2021.07.25 21:26ma.hu

15 évvel ezelőtt, július 20-án került előzetes letartóztatásba a kétezres évek egyik legmegrázóbb magyarországi bűncselekményének elkövetője, K. András „Muki”. A férfi 2006 nyarán megerőszakolta, majd felgyújtotta a 18 éves P. Henriettát. A magyarcsanádi lány néhány hét múlva belehalt a sérüléseibe – számolt be róla a Telex.

A 15 éves évforduló K. András számára egyet jelentett a szabadsággal, hiszen a hét elején elhagyhatta a börtönt. Hiába állapította meg a törvényszék, hogy tettét különös kegyetlenséggel, előre kitervelten és aljas indokból hajtotta végre, hiába mondta ki a bíróság bűnösnek erőszakos közösülésben és kifosztásban, mivel a gyilkosság elkövetésekor csupán 16 éves volt, a kiszabható törvényi maximumot, 15 év szabadságvesztést kapott.

“Fk. vádlott a tizennyolcadik életévét alig betöltött, tőle segítséget váró sértett bizalmát kihasználva őt a várostól távoli, elhagyatott helyre vitte, megerőszakolta, értékeit elvette, a védekezését és menekülését kizáró módon megkötözte, majd otthagyta, és visszatérve, az emberi élet kioltásának legkegyetlenebb módját alkalmazva, benzinnel leöntötte, és felgyújtotta.”

A vádlott ezen elvetemülten, kegyetlenül, a sértett mély megalázásával és neki hosszan tartó lelki gyötrelmet és testi szenvedést okozva elkövetett bűncselekményei a büntető törvényben a legsúlyosabbak közé tartoznak. (…) Az ilyen módon véghezvitt emberölés miatt a bírói gyakorlatban a törvény szerinti legsúlyosabb – életfogytig tartó szabadságvesztés – kiszabására kerülne sor, melynek alkalmazását a vádlott esetében az életkora miatt nem teszi a törvény lehetővé – a Szegedi Ítélőtábla 2007 novemberében megszületett jogerős ítéletében, melynek alapján, ha K. András csak néhány évvel idősebb a bűncselekmény elkövetésekor, életfogytiglani büntetés várhatott volna rá.

Ráadásul, mivel K. András teljesen letöltötte a büntetését, és nem feltételesen kerül csupán szabadlábra, nem kerülhet pártfogó felügyelet vagy egyéb korlátozás alá.

Így K. András gyakorlatilag lekerül a radarról – sem a rendőrségnek, sem a büntetés-végrehajtásnak, sem a törvényszéknek nincs a továbbiakban gondja arra, hogy P. Henrietta kegyetlen gyilkosa illeszkedik vissza a társadalomba, vagy mennyire rettegnek tőle az emberek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.