Egészségügy

Akár egy órát is kell utazniuk a kritikus állapotú betegekkel a mentősöknek

Az Országos Mentőszolgálat szerint Zalaegerszegről és környékéről a súlyos sérülteket Nagykanizsára, Szombathelyre vagy Kaposvárra szállítják.

2021.07.21 07:24ma.hu

"Fontos körülmény, hogy a mentők a szállítás megkezdése előtt stabilizálják a beteg állapotát és a szállítás közben is ellátást biztosítanak" - írta meg az OMSZ a Telex kérdésére azzal kapcsolatban, hogy hogy alakul az ellátás Zalaegerszegen, mióta június végén hét traumatológus mondott fel az alacsony ügyeleti díj miatt a Szent Rafael Kórházban.

"Útvonaltól függően Zalaegerszeg - Szombathely távolság kb. 30 perc , Zalaegerszeg - Nagykanizsa távolság kb. 35 perc, valamint Zalaegerszeg - Kaposvár távolság kb. 60 perc" - közölték.

Hozzátették: jelenleg a Zalaegerszeg környéki betegek mentőellátása folyamatos és zavartalan, de ha arra van szükség, szolgálatba tudnak állítani több mentőegységet.

Az eset miatt Kásler Miklós miniszter soron kívüli átfogó vizsgálatot rendelt el a Zala megyei traumatológiai ellátás helyzetéről.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.