Választás

Önkormányzat 2019 - Két országos nemzetiségi mandátumot adott ki az NVB

Lemondások miatt megüresedett országos nemzetiségi mandátumokat adott ki csütörtöki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

2021.06.17 22:30MTI

A Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatában a Hellasz Görög-Magyar Kulturális Közhasznú Egyesület listájáról 2019 októberében mandátumot szerző Szidiropulosz László lemondott képviselői mandátumáról. Az NVB a jelölőszervezet kérésének megfelelően a lista 4. helyén szereplő Cukalasz Hrisztosznak adta ki a mandátumot.

Az Országos Szlovák Önkormányzatban a Magyarországi Szlovákok Szövetsége - Csabai Szlovákok Szervezete - Identita Szlovák Egyesület - Dolina Pestvidéki Szlovákok Regionális Egyesülete listájáról mandátumot szerző Csaponé Mesnikov Melinda szintén lemondott képviselői mandátumáról. A jelölőszervezet nem jelezte, kinek kéri kiadni a mandátumot, így az NVB azt a következő, a lista 32. helyén szereplő Bajnokné Képes Gyöngyinek adta ki.

Az NVB határozatai nem jogerősek, azok ellen három napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.