Belpolitika

Szabó Tímea kínai zászló mintájú Fidesz-logót akasztott ki a parlamentben

Jakab István utasítani próbálta, hogy szedje le, majd közölte Szabóval, hogy eljárást fog indítani ellene.

2021.06.15 12:14ma.hu
MTI/Koszticsák Szilárd

A Párbeszéd frakcióvezetője, Szabó Tímea napirend előtti felszólalásával kezdődött el kedd reggel a parlamentben a tavaszi ülésszak utolsó rendes ülése, ahol a homoszexuálisokat megbélyegző, eredetileg pedofilellenesként indult törvényről, a Fudan Egyetemről és az önkormányzati lakások eladását célzó törvényről is szavaznak. Szabó kemény hangú felszólalásában sorra felemlegette a ma megszavazásra váró törvényeket - írta a Telex.

"Sok gyalázatos pillanata volt a maguk 11 éves kormányzásának, tisztelt képviselőtársaim, de a mai nap biztos, hogy a történelem sötét lapjaira kerül. (...)A mai szavazás tökéletes összefoglalója annak, amiről az önök 11 éves kormányzása szól: a lopásról, Magyarország kínai eladósításáról, az ellenzéki városok elleni bosszúról, a magyar dolgozók rabszolgatartásáról és a másokkal szembeni gyűlöletkeltésről" - mondta.

"Nem a melegek veszélyesek a gyerekekre, hanem maguk" - közölte a törvényjavaslatról, amely ellen hétfőn tüntetés volt.

"Szégyelljék magukat" - ezzel zárta a felszólalását, majd az ülést vezető, fideszes Jakab István tiltakozását kiváltva felakasztotta a pulpitusra azt a kínai zászlóvá formált, narancs helyett vörös színű Fidesz-logót, amelyet már a hétfői tüntetésen is látni lehetett. Jakab utasítani próbálta, hogy szedje le, majd közölte Szabóval, hogy eljárást fog indítani ellene.

A következő felszólaló, Dömötör Csaba államtitkár provokációról beszélt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.