Belpolitika

Karácsony Gergely hazament, hogy onnan mondja el: elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Karácsony Gergely bejelentette indulását az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelölti előválasztásán.

2021.05.15 10:10ma.hu

Az elmúlt bő tíz évet igyekezett Magyarország szolgálatába állítani, az elmúlt időszakban pedig azon kellett gondolkodnia, hogyan tud-e még többet adni ebben a szolgálatban – mondta a bejelentés felvezetésében. Ugyanis "Egy életünk van, és egy hazánk" – szögezte le a főpolgármester, aki az ország újraegyesítését tűzte ki céljául.

Elmondása szerint sokat töprengett a döntésen, és végül a családja féltő támogatása mellett azért vág bele a miniszterelnök-jelöltségbe, mert úgy érzi, hogy Magyarország nagy bajban van. Szerinte "sok baj közül talán az a legnagyobb, Magyarországot egyre kevésbé érezzük a közös hazánknak, hogy Magyarország egy és oszthatatlan; egyre inkább azt érezzük, hogy a hazánk végletekig megosztott".

"Nem azért jöttem ide, hogy stadiont ígérjek Nyírtassnak. És nem azért jöttem ide, hogy elmondjam, a falu polgármestere lesz hamarosan a leggazdagabb ember Magyarországon. Azt is el kell mondanom, hogy nem helikopterrel jöttem."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.