Koronavírus-járvány

György István: már bárki napokon belül megkaphatja az oltást

Csütörtökön rendben megkezdődött a 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon Pfizer-vakcinával.

2021.05.14 12:44MTI

Már bárki napokon belül megkaphatja a védőoltást életkortól és foglalkozástól függetlenül - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki, online sajtótájékoztatóján.

György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, beszámolt arról, hogy csütörtökön rendben megkezdődött a 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon Pfizer-vakcinával. Az oltásra regisztrált mintegy 95 ezer fiatal túlnyomó többsége foglalt időpontot.

Elmondta, hogy szintén csütörtökön 144 ezer, oltásra regisztrált felnőttet értesítettek sms-ben arról, hogy a Pfizer-oltóanyagra is foglalhatnak időpontot.

Továbbra is elérhető az oltópontokon a Szputnyik, a Sinopharm-vakcina, és vannak szabad időpontok az AstraZeneca-oltóanyagra - tette hozzá.

Bővebben hamarosan!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.