Koronavírus-járvány

Kásler Miklós videóban köszönte meg az ápolók munkáját

Ma van az ápolók nemzetközi napja.

2021.05.12 10:50MTI

Az emberi erőforrások minisztere megköszönte a magyar egészségügyben dolgozó több mint 80 ezer ápoló munkáját az ápolók nemzetközi napján.

Kásler Miklós szerdán, a Facebook-oldalára feltöltött videóban felidézte: 1820. május 12-én született a modern ápolás úttörője, Florence Nightingale, aki az 1953-as krími háborúban elindította a sérült katonák ellátását, és a betegápolás rendszerét megszervezve 40 százalékról 2 százalékra csökkentette a halálozást.

A több mint egy éve tartó koronavírus-járvány ismét ráirányította a figyelmet egy ősi emberi ösztönre: a segítőkészségre és az önzetlenségre - mondta, hozzáfűzve: a magyar ápolók "ennek szellemében álltak helyt a mindennapi kórházi munkában, a betegségek leküzdésében, a fegyveres harcok sebesültjeinek ellátásában, vagy éppen napjainkban, a világjárvánnyal szembeni embert próbáló küzdelemben."

A miniszter a videóban sok sikert, erőt és "nem lankadó emberséget" kívánt az ápolóknak további szolgálatukhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.