Koronavírus-járvány

Ekkora szállítmány még sosem jött - 1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra

Szijjártó Péter szerint a beérkezett nagymennyiségű kínai vakcina lehetővé teszi, hogy "a következő mérföldkő, az ötmillió beoltott felé tegyünk egy hatalmas lépést".

2021.05.08 08:39ma.hu

Szombat hajnalban 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra, „ez az eddigi védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya” – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter közölte: a szombati szállítmánnyal 3,3 millió adagra nőtt a Kínából beérkezett vakcina mennyisége. A szerződés értelmében Magyarország még egy 1,7 millió adagból álló szállítmányt vár az ázsiai országból.

Szijjártó Péter szerint a beérkezett nagymennyiségű kínai vakcina lehetővé teszi, hogy „a következő mérföldkő, az ötmillió beoltott felé tegyünk egy hatalmas lépést”. Hozzátette: „Be tudunk oltani mindenkit, aki arra igényt tart.”

Az Egészségügyi Világszervezet május 7-én engedélyezte a Sinopharm oltóanyagát. Az engedély azt jelenti, hogy egy adott oltóanyag hatékony és biztonságos, a szakértői munkacsoport 18 év felettieknek ajánlja, két dózisban. A WHO engedélye azon viszont nem változtat, hogy a Sinopharm esetében még mindig nincs arról elég bizonyíték, mennyire hatásos a 60 év feletti korosztályban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.