Koronavírus-járvány

Tarnai: az oltóbuszok olyan helyekre is eljutnak, ahonnan nehezebb elérni az oltópontokat

Az oltás a terveknek megfelelően zajlik, és sorban születnek olyan lépések, amelyek a gyorsítást, az oltási folyamat további kiterjesztését jelentik.

2021.05.06 09:49MTI

Az oltóbuszok olyan helyekre is eljutnak, ahonnan nehezebb elérni az oltópontokat - mondta a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője csütörtökön, a Tahitótfaluba érkező mobil oltóállomásnál.

Tarnai Richárd az MTI-nek nyilatkozva arról beszélt, hogy az oltás a terveknek megfelelően zajlik, és sorban születnek olyan lépések, amelyek a gyorsítást, az oltási folyamat további kiterjesztését jelentik.

Hozzátette, hogy a Magyar Honvédség bekapcsolódása az oltóbuszokkal nagy segítséget jelent az oltások gyorsításában. "Most éppen egy szigeten vagyunk, ahonnan sok idősebb embernek nehezebb lenne eljutnia az oltópontokra" - fogalmazott. A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője azt mondta, a buszok szinte a kerítésig viszik a segítséget.

Az elmúlt napokban azt tapasztaltuk, értékelik az emberek, hogy a kormány mindent megtesz az oltások gyors hozzáférhetősége érdekében. A mai napon az egyadagos Janssen-vakcina lesz elérhető az oltóbuszon a korábban regisztráltak számára - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.