Koronavírus-járvány

Operatív törzs: már csaknem a felét beoltották a regisztrált 18-59 éveseknek

Az időseknek már több mint 90 százalékát immunizálták.

2021.04.15 14:34MTI

A regisztrált aktív korúaknak, vagyis a 18-59 éveseknek már csaknem a felét beoltották - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Galgóczi Ágnes hozzátette, az időseknek már több mint 90 százalékát immunizálták. Hangsúlyozta: minden regisztrált meg fogja kapni a vakcinát.

A fiatalokat, a várandós nőket is arra kérte, hogy jelezzék igényüket az oltásra.

Az osztályvezető kifejtette: az immunizációs program a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon folytatódik, abban nincs változás. A magyar hatóságok csak biztonságos, hatékony vakcinát engedélyeznek használatra.

"Elkötelezettek vagyunk a biztonságos, hatékony vakcina alkalmazásában" - fogalmazott. A hatékonyság azt jelenti, hogy az oltás megvéd a kórházba kerüléstől, a halálos kimeneteltől és attól, hogy a fertőzés után súlyos betegség alakuljon ki - mondta.

A járványügyi adatokat ismertetve elmondta: az elmúlt 24 órában újabb 5307 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így 736 982-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 256 beteg, az elhunytak száma 24 521-re emelkedett. Kórházban 9484 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1156-an vannak lélegeztetőgépen.

"Tartsunk ki, a védőoltásoknak köszönhetően visszakaphatjuk mindennapjainkat" - fogalmazott Galgóczi Ágnes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.