Koronavírus-járvány

Gulyás Gergely: plakátkampányt indít a kormány

3,5 millió beoltott után hozhatnak döntést arról, mire jogosít az oltási igazolvány.

2021.04.15 11:39MTI

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón köszönetet mondott mindenkinek, aki közreműködik az oltásban.

Közölte, hogy a Brüsszel által megrendelt vakcinák közül a Janssen is kiesik, ez félmillió vakcinát jelent, ezért tárgyalnak másokkal ezek pótlására.

4 millió 2 ezer felett van a regisztráltak száma, rajtuk kívül oltották az egészségügyi dolgozókat, katonákat, szociális dolgozókat, így ha őket hozzáadjuk, 4,5 millió az oltásra jelentkezettek és oltottak száma.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a háziorvosok megkapják az összes regisztrált listáját, vannak területi különbségek, most a háziorvosokra van bízva a kiválasztás menete, de az idősebbek elsőbbséget élveznek.

A vakcinák a magyar hatóságok vizsgálata alapján még hatékonyabbak, mint ahogy a gyártók jelezték: az oltást kapottaknak csupán 1 százaléka betegszik meg - tette hozzá. Gulyás kijelentette, hogy az oltóanyagok között nincs különbség hatékonyság szempontjából. Szerinte elsősorban üzleti érdekek állnak amögött, hogy a vakcinák hatékonyságát megkérdőjelezik.

A kormány kampányt indít, a televízióban látható reklámfilmek mellett óriásplakátok is megjelennek, ahol ismert emberek buzdítanak az oltásra, üzenete az lesz: "az oltás életet ment".

Május végén azzal a kellemes gonddal nézhetünk szembe, hogy több lesz a vakcina, mint ahányan regisztráltak - mondta Gulyás.

Bővebben hamarosan!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.