Beruházás

Összevonja a Nemzeti és a Természettudományi Múzeumot a kormány

Az előkészítéssel L. Simon Lászlót bízták meg.

2021.04.10 23:26ma.hu

A kormány összevonja a Nemzeti Múzeumot és a Természettudományi Múzeumot, valamint megvizsgálják az Iparművészeti Múzeum integrálásának lehetőségét is. Az összevonás előkészítésével L. Simon Lászlót bízták meg – írja az Mfor.hu.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nevezte ki L. Simont a Magyar Nemzeti Múzeum megújításáért és a múzeumi integrációért felelős miniszteri biztosnak. A megbízatása április 15-től 2022. április 30-ig szól – derül ki a Magyar Közlönyben megjelent Hivatalos Értesítőből.

Eszerint L. Simon László feladata lesz:
- Előkészíteni a Magyar Nemzeti Múzeum és a Magyar Természettudományi Múzeum összevonását,
- Megvizsgálni a további muzeális intézmények, különösen az Iparművészeti Múzeum Nemzeti Múzeumba történő integrálásának lehetőségét.
- Megvizsgálni a régészeti és műtárgyvédelmi feladatellátás Magyar Nemzeti Múzeum feladat- és hatáskörébe történő utalását.
- Előkészíteni a Magyar Nemzeti Múzeum megújuló szakmai tevékenységi köréhez igazodó intézményi keretet (szervezet, humán erőforrás, jogszabályi háttér).
- És javaslatot tenni a Magyar Természettudományi Múzeum és az Iparművészeti Múzeum gazdasági konszolidálására.

Az új miniszteri biztos tevékenységét Kásler a kultúráért felelős államtitkár (jelenleg: Fekete Péter) útján fogja irányítani. L. Simonnak a helyettes államtitkárokkal megegyező díjazás és juttatás jár majd, ez bruttó 1,3 millió forintnál kezdődik.

L. Simon László 2012 és 2013 között a kultúráért felelős államtitkári feladatokat látta el, és mint ágazatirányító került szoros kapcsolatba az intézményekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.