Gyász

Áder: Fülöp herceg személyében Magyarország nagy barátját veszítettük el

Részvéttáviratot küldött Áder János köztársasági elnök II. Erzsébet brit uralkodónak férje, Fülöp herceg halála miatt pénteken.

2021.04.09 17:29MTI

"Felség! Nagy szomorúsággal értesültem arról, hogy életének századik esztendejében elhunyt ő királyi fensége Fülöp, Edinburgh hercege. Engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki Felségednek a magyar nép őszinte együttérzését. Ezekben a fájdalmas órákban szívből osztozunk a királyi család és egész országuk gyászában" - írta Áder János.

A köztársasági elnök hozzátette: Fülöp herceg személyében Magyarország nagy barátját veszítettük el, aki közéleti szereplőként és sportemberként is sokat tett a magyar-brit kapcsolatok elmélyítéséért.

Emlékét tisztelettel megőrizzük - írta Áder János.

A Buckingham-palota pénteken közölte, hogy elhunyt Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő férje. Fülöp herceget életének századik évében érte a halál a királyi család windsori rezidenciáján. A halálhír bejelentésével nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.