Koronavírus-járvány

Csütörtöktől újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozót oltanak be soron kívül

Már az első oltás után jelentősen emelkedik a vírusfertőzés súlyos lefolyása elleni védettség.

2021.04.07 17:14MTI

Csütörtöktől újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozót oltanak be soron kívül - olvasható a kormányzati portálon.

Eddig több mint 100 ezer pedagógus kapta meg az oltást és kedden újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kapott sms-ben behívót soron kívüli oltásra. Az oltás csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon és ezúttal is Pfizer-vakcinával történik.

A pedagógusok soron kívüli oltásának április 1-3. között tartott első körére 78 ezer már korábban regisztrált pedagógus kapott meghívót, 85 százalékuk, 66 685 megjelent és meg is kapta a vakcinát. Az akció előtti hetekben már 33 634 pedagógus kapott oltást. Így eddig összesen több mint 100 ezer pedagógust kapott már oltást.

A második körös oltás csütörtök és vasárnap között lesz, erre 100 013-man kapnak sms-ben behívót, köztük az oltásra regisztrált, köznevelésben, szakképzésben és bölcsődékben dolgozók, valamint az első körben behívott, de meg nem jelent pedagógusok.

Azok, akik az elmúlt három hónapban igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak vagy most más okból nem tudnak megjelenni az oltóponton, később kapnak lehetőséget oltásra.

Már az első oltás után jelentősen emelkedik a vírusfertőzés súlyos lefolyása elleni védettség. A pedagógusok soron kívüli oltása biztonságosabbá teszi az óvodák és iskolák újranyitását és ezzel ahhoz is hozzájárul, hogy sok gyermekes szülő visszatérhessen a munkába - olvasható a kormányzati portálon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.