Tragédia

Tajvani vonatbaleset: folyamatosan nő az áldozatok száma

Rengetegen rekedtek a roncsok között.

2021.04.02 19:05ma.hu

Folyamatosan nő a tajvani vonatbaleset áldozatainak száma, több tucatnyian vesztették életüket, amikor egy alagút bejáratánál a nyolckocsis szerelvény nekiütközött egy teherautónak, majd letért a sínekről.

Rengetegen rekedtek a roncsok között. A vonaton csaknem ötszázan utaztak, legtöbbjük a kezdődő négynapos ünnep miatt kelt útra.

"Órákba telt, mire az összes utas kijutott a roncsból. Legkevesebb 70-80 embert kellett kiszabadítani. A vagonok durván roncsolódtak. Egy kocsi biztosan felborult az alagútban. A hatóságok most minden erejükkel azon vannak, hogy kiderítsék, hogyan történhetett a szerencsétlenség" - mondta a The Guardian helyszíni tudósítója, Helen Davidson.

A vonat Tajpejből Tajtungba tartott - annyira tele volt, hogy sokan állva utaztak. Ez a fajta vonat egyébként az egyik legbiztonságosabb szerelvénynek számít. Maximális sebessége 130 kilométer per óra. A szigetállamban évtizedek óta nem történt ennyire súlyos vonatbaleset.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.