Üzlet

Orbán Viktor a Veolia vezetőivel tárgyalt magyarországi beruházásokról

Szép kilátások.

2021.03.23 19:15MTI

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délután a Karmelita kolostorban fogadta a francia Veolia cég Antoine Frérot elnök-vezérigazgató által vezetett delegációját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A Magyarországon a kormány stratégiai partnereként működő Veolia Európában és világszerte az energia-, víz- és hulladékágazat egyik kiemelkedő szereplője.

A magyar Veolia 50 hazai település létesítményeit, 85 állami és középületet, 63 egészségügyi és szociális intézményt és 57 ipari telephelyet lát el energiával, távhőszolgáltatóként 13 városban van jelen, a víz-üzletága pedig 2,2 millió magyar embert lát el. Antoine Frérot és Orbán Viktor keddi tárgyalásán a cég magyarországi terveiről és további erőmű-beruházásairól egyeztettek, de szóba kerültek a francia-magyar gazdasági kapcsolatok is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.