Koronavírus-járvány

Operatív törzs: szerdán több mint háromszázan szegték meg a kijárási tilalma

Már 51 516 emberrel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt.

2021.03.18 16:46MTI

Szerdán 336 rendőri intézkedés történt a kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, a csoportosulások és a gyülekezések tilalmának megszegése miatt - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert jelezte, hogy ezzel - a tilalom november 4-ei bevezetése óta - már 51 516 emberrel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt.

Az alezredes elmondta, hogy szerdán a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 567 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, így a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 34 490 rendőri intézkedés történt ilyen ügyben.

Hozzátette: a szerdai 567 intézkedésből 567 közterületen történt, közülük 136 embert figyelmeztettek, 237-en helyszíni bírságot kaptak, 180-at pedig feljelentettek. Tömegközlekedési eszközökön és várakozóhelyein nyolc, míg a kereskedelmi üzletekben és bevásárlóközpontok területén hat ember ellen léptek fel a rendőrök szerdán a maszkviselési szabályok megszegése miatt szerdán.

Kiss Róbert tájékoztatása szerint a boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 953 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 301 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 652-szer pedig az üzletek korlátozott nyitva tartására vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Szerdán a vendéglátóhelyekre vonatkozó szigorúbb szabályok megsértése miatt nem kellett intézkedni - mondta az alezredes.

Kiss Róbert kiemelte: az elmúlt napon 67 rendőri intézkedésre volt szükség a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben. Az átutazókat tavaly szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartók ellen eddig 13 712-szer lépett fel a rendőrség.

Hozzátette: a határokon jó ütemben lehet közlekedni, csak a röszkei autópálya határátkelőhelyen kell a tehergépjárműveknek ki- és belépő oldalon egyaránt háromórás várakozási időre számítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.