Koronavírus-járvány

Főpolgármesteri Hivatal: oltást kap a BKV-nál kritikus munkakörben dolgozók egy része

Első körben azokat oltják be, akiknek kiesése kritikus helyzetben veszélyeztetné a közlekedés fenntartását.

2021.03.09 18:10MTI

A következő három napban a BKV munkatársai közül 138-an kapnak koronavírus ellen oltást a Szent Imre Kórházban - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-t.

A BKV pandémiás terve egyértelműen meghatározza a munkakörök prioritását az oltások szempontjából, így első körben azokat oltják be, akiknek kiesése kritikus helyzetben veszélyeztetné a közlekedés fenntartását. Ebbe a körbe tartoznak - mások mellett - a forgalmi menetirányítók, a járműszerelő-specialisták vagy azok a munkatársak, akik nélkül az egész áramellátási rendszer üzemeltetése kerülne veszélybe - közölték.

A közlemény szerint "a kormány a főváros többszöri kérésére most végre belátta, mennyire fontos, hogy a fővárosi cégek kritikus területein dolgozó munkavállalók be legyenek oltva." A fővárosi cégeknél rengeteg olyan munkavállaló van, aki a szakterületén nélkülözhetetlen, így feltétlenül szükséges, hogy minél hamarabb megkapja a koronavírus elleni vakcinát - tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége nevében a társelnökök, Karácsony Gergely főpolgármester és Soproni Tamás VI. kerületi polgármester legutóbb az iskolai és óvodai ügyeletben dolgozó pedagógusok mielőbbi beoltása érdekében fordultak a kormányzathoz.

A főpolgármester szerint "a kormánynak ideje lenne tanulnia az utóbbi napok káoszba fulladt intézkedéseiből és érdemben bevonni az önkormányzatokat az oltások megszervezésébe" - írták.

Közölték, a főváros továbbra is készen áll, hogy oltópontok felállításával, az oltások megszervezésével segítse a kormány munkáját. Kollégáik hetek óta különböző intézményeket vizsgálnak, amelyek alkalmasak arra, hogy oltópontot lehessen kialakítani bennük. Ilyen lehet például a Városligeti műjégpálya és a margitszigeti palackozóüzem épülete is - jelezték.

"A vakcinát adják ide, a többit megoldjuk" - zárta közleményét a Főpolgármesteri Hivatal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.