EU

Varga Judit: a nemzeti jogrendszer ismerete nélkül lehetetlen jogállamisági vitákat folytatni

Jogállamiság tekintetében nézőpontjuk változatlan.

2021.03.07 20:32MTI

A nemzeti jogrendszer és a jogi kultúra alapos ismerete nélkül lehetetlen jogállamisági vitákat folytatni - írta Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán vasárnap annak kapcsán, hogy egy francia magazin alapítójával beszélgetett.

"Aktuális témákról beszélgettem a francia Putsch közéleti magazin alapítójával, melynek köszönhetően a magyar kormány álláspontja már Franciaországban is megismerhetővé vált" - jelezte a bejegyzésben.

"Jogállamiság tekintetében nézőpontunk változatlan: a nemzeti jogrendszer és a jogi kultúra alapos ismerete nélkül lehetetlen jogállamisági vitákat folytatni" - fogalmazott.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszéd és az alkotmányos identitás elismerése építhet bizalmat Európa országai között.

"Magyarország éppen ezért nem bírál egyetlen tagállamot sem, de elvárjuk, hogy minket se támadjanak" - írta Varga Judit a Facebook-oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.