Koronavírus-járvány

Emmi: intézményelhagyási és látogatási tilalom a gyermekvédelmi intézményekben

Csak indokolt esetben az intézményvezető külön engedélyével lehet elhagyni.

2021.03.07 17:53MTI

A kormány ez év március 4-én bejelentett szigorításai értelmében az országos tisztifőorvos intézményelhagyási és látogatási tilalmat rendelt el a gyermekvédelmi intézményekben és a javítóintézetekben március 7-től április 7-ig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint csak az intézmény által szervezett szabadidős program miatt, vagy indokolt esetben az intézményvezető külön engedélyével lehet elhagyni ezeket az intézményeket. A határozat elérhető a www.szocialisportal.hu oldalon.

"Ezen túl a bentlakásos szociális intézményekre vonatkozó korlátozások továbbra is érvényben vannak, ezért ezekben az intézményekben a szabályok változatlanok" - írták.

A hétfőtől elrendelt, személyes megjelenést igénylő szolgáltatásokra vonatkozó szigorítás a szociális szolgáltatásokra nem vonatkozik - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.