Gyász

'Sajnos elvesztettük őt' - feleségét gyászolja Koltai Lajos

Mérhetetlen fájdalommal kell megbirkóznia Koltai Lajosnak. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, rendező gyerekkori szerelmét gyászolja, aki 52 évig volt a felesége.

2021.03.05 11:48ma.hu

A világhírű operatőr és rendező is megözvegyült a világot sújtó koronavírus-járvány következményeként, az elismert művész feleségét vesztette el. A Blikknek sikerült megszólaltatnia a gyászoló férjet, aki elmondta, hetek óta nagyon aggódott a kedveséért, aki veseproblémák miatt került kórházba, ám ahelyett, hogy javult volna, egyre rosszabbul lett, majd még a koronavírus is megtámadta.

"Sajnos elvesztettük őt... A kórházban kiderült, hogy elkapta a vírust is, és a vége felé már ez is közrejátszott abban, hogy nem bírta tovább a szervezete" - mondta Koltai Lajos

A megtört művész elmondta, hogy ezekben a szörnyen nehéz időben szerencsére gyermekeire, két lányára támaszkodhat, akikkel kölcsönösen segítik egymást.

"Intézem a teendőket, a temetést, és ott vannak a gyerekek is. Ezekben a nehéz pillanatokban ők adnak erőt nekem" - mesélte a neves operatőr-rendező.

Koltai Lajos még a középiskolában ismerte meg Bordás Katalint. Ötvenkét éven át voltak együtt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.