Koronavírus-járvány

Bejelentette a kormány, hogy elmarad a hétvégi tömeges oltás, majd eltűnt az erről szóló hír

A friss adatokat közlő hivatalos honlapon egy ideig fenn volt, hogy "az erre a hétvégére tervezett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad."

2021.03.05 10:47ma.hu

A Telex képernyőfotója alapján azt is hozzátették, hogy az a több mint hetvenezer hatvan év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben értesítettek, más időpontban lesz beoltva. A probléma elhárításán pedig dolgoznak.

A jelenleg is elérhető friss adatokat közlő hírben azonban már nem szerepel a fenti információ. Csupán annyit írnak, hogy a következő napokban is folytatódik a regisztrált idősek oltása háziorvosoknál (250 ezer kínai vakcinával és 31 ezer Moderna-vakcinával). 114 ezer Pfizer-vakcinát a kórházi oltópontokon adnak be az időseknek.

Nem állt le, a hétvégén is folytatódik az oltási program

A sajtóban megjelent állításokkal ellentétben az oltási program nem állt le, a hétvégén is folytatódik - írta a Koronavírus Sajtóközpont pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Azt írták: a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon a következő napokban is zajlik a regisztrált idős emberek oltása a Sinopharm, a Moderna- és a Pfizer-vakcinával.

Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltást függesztették fel, de a jövő hét második felében ezzel is oltanak majd.

A többi három oltóanyaggal jelenleg és a hétvégén is zajlik a tömeges oltás. A következő napokban így csaknem 400 ezer ember lesz beoltva - közölte a sajtóközpont.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.