Közlekedés

BKK: közbiztonsági és köztisztasági akció indult az Örs vezér terén

A cég megbízásából készült közvélemény-kutatásból többek között kiderült, hogy a BKK-pénztárak közül az Örs vezér terén működők megítélése a legkedvezőtlenebb.

2021.03.04 23:30MTI

Közbiztonsági és köztisztasági akcióba kezdett csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy megtisztítsa, így szebbé, rendezettebbé, élhetőbbé tegye az Örs vezér terét.

A BKK az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a cég megbízásából készült közvélemény-kutatásból többek között kiderült, hogy a BKK-pénztárak közül az Örs vezér terén működők megítélése a legkedvezőtlenebb.

Az utasok, valamint a jegy- és bérletpénztár munkatársainak beszámolói alapján ebben nagy szerepet játszik a téren kialakult rossz közbiztonsági helyzet, a szabályokat áthágó emberek viselkedése, a hajléktalanok jelenléte, továbbá a nagy mennyiségű szemét.

Ráadásul a téren lévő pénztárakban dolgozó BKK-munkatársakat többször érte már inzultus, amellyel szemben védtelennek érzik magukat - hívták fel a figyelmet.

Mindezeket figyelembe véve a BKK a hatóságokkal és kerületi szervekkel közös köztisztasági és közbiztonsági akciót kezdeményezett, amely csütörtök reggel indult és várhatóan két hétig tart.

"A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai már korán reggel nagygépekkel nekiláttak a tér és az aluljáró megtisztításának; a rendészeti tevékenységet végző rendőri és önkormányzati szervek, valamint a szociális munkások pedig fokozott jelenlétükkel és munkájukkal segítették a tér rendbetételét" - olvasható a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.