Koronavírus-járvány

A pedagógusok 38 százaléka regisztrált eddig az oltásra

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete korábban készített egy felmérést, amely szerint a pedagógusok 84 százaléka beoltatná magát, ha lenne rá lehetősége.

2021.03.03 07:32ma.hu

A pedagógusok 38%-a regisztrált az oltásra, közülük eddig 6000 fő kapta meg az oltást - írja az atv.hu. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete korábban készített egy felmérést, amely szerint a pedagógusok 84 százaléka beoltatná magát, ha lenne rá lehetősége.

A szakszervezet 1674 oktatásban dolgozó véleményét vizsgálta meg a felmérése során. A legtöbben a nyugati vakcináknak szavaznak bizalmat - írták. Azt állították továbbá, hogy a köznevelésért felelős államtitkár korábbi kijelentése - miszerint az oktatási dolgozók csupán 26 százaléka oltatná be magát - nem felel meg a valóságnak.

A televízió kérdésére válaszolva az Emberi Erőforrások Minisztériuma kifejtette: A pedagógusok 38%-a regisztrált eddig az oltásra, közülük pedig hatezer embert sikerült eddig beoltani.

A minisztérium válaszában azt továbbá, hogy "a kormány valós számokat közöl, ellentétben az egyes ellenzéki szervek által propagált mindenféle alapot nélkülöző számokkal."

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.