Bűnügy

Öt év fegyházat kapott egy dohánybolti rabló Tatabányán

Ötvenezer forintot rabolt el egy dohányboltból, majd másnap a rendőrség központi segélyhívóján adta fel magát.

2021.03.02 19:30MTI

A Tatabányai Járásbíróság öt év fegyházbüntetésre ítélt első fokon egy férfit, aki ötvenezer forintot rabolt el egy dohányboltból, majd másnap a rendőrség központi segélyhívóján adta fel magát - közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész kedden az MTI-vel.

Reszl Ildikó tájékoztatása szerint az ittas elkövető 2021. január 30-án késsel felfegyverkezve, arcát eltakarva lépett be egy tatabányai dohányboltba, és a bevétel átadását követelte.

Az eladó a kasszából ötvenezer forintot adott át a férfinak, aki távozása után taxiba ült, a viteldíjat a rablott pénzből fizette ki, majd alkoholt fogyasztott.

Az elkövető másnap hajnalban a rendőrség központi segélyhívóján feladta magát, elfogása után a pénzből 24 ezer forintot megtaláltak.

A Tatabányai Járásbíróság a rablót 5 év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így a döntés nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.