Bűnügy

Videón, ahogy kizsebelnek egy utast a győri vasútállomáson

Észrevétlen mozdulattal vette ki a sértett tárcáját a hátizsákból.

2021.03.01 09:13ma.hu

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a győri férfival szemben, aki áldozatát kiszemelte, követte, és amint alkalom adódott, észrevétlen mozdulattal vette ki a sértett tárcáját a hátizsákból.

A vádirat szerint a férfi 2020. szeptember 11-én a győri vasúti pályaudvar bejáratától követte sértettet az aluljárón át addig, amíg a sértett a peronokhoz vezető lépcsőn felfelé haladt. Itt az elkövető a sértett háta mögé lépett, egy észrevétlen mozdulattal a sértett hátizsákjának cipzárját elhúzta és annak belső zsebéből egy darab 2.000 forint értékű irattárcát vett ki. Az irattárcában voltak a sértett személyes iratai. Az elkövető a tárcában pénzt nem talált, ezért azt ismeretlen helyen kidobta.

Az elkövető 2020. november 13-án egy győri cipőboltba tért be lopni. A férfi két pár márkás, áruvédelmi eszközzel ellátott cipőt tulajdonított el úgy, hogy mindkettőt a dobozából kivette, majd az egyiket a felső ruházatába, míg a másikat a táskájába rejtette el. A lopott cipőkkel a biztonsági kapu kikerülésével, fizetés nélkül, futva távozott az üzletből.

A férfi a két pár, összesen 39.800 forint értékű cipőt ismeretlen személynek 20.000 forintért értékesítette.

A férfi mindkét lopását biztonsági kamerák rögzítették.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a Győri Járásbíróság a büntetett előéletű férfit fogházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 41.800 forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.