Bűncselekmény

Karácsony: késsel akarták levágni egy nő arcáról az SZFE-maszkot egy csepeli járaton

A főpolgármester aljasnak és gyávának nevezte a tettet.

2021.02.25 16:16MTI

Megsebesített egy nőt egy ismeretlen az egyik csepeli tömegközlekedési járaton csütörtök reggel, amikor késsel akarta levágni az arcáról a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói demonstrációinak idején ismertté vált "SZFE-maszkot". Az esetről Karácsony Gergely főpolgármester írt a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy az ügyben nyomozás indult.

Karácsony Gergely közölte, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) minden rendelkezésére álló információt átad a rendőrségnek a tettes kézre kerítése érdekében.

A főpolgármester aljasnak és gyávának nevezte a tettet. "Semmiféle nézetkülönbség nem lehet indok az erőszakra. Legyen ennek vége már! Ne azt keressük állandóan, ki kezdte, kinek a hibája, hanem, hogy miként lehet kirángatni ezt az országot ebből a szörnyűséges gyűlöletspirálból" - hangsúlyozta.

Hozzátette: ahogy az erőszakos cselekedet is mindig erőszakos, kimondott vagy leírt szavakkal kezdődik, úgy a békés hétköznapok, a kedélyek lehűtése is annak kimondásával kell, hogy kezdődjön, hogy mindenki méltóságát és véleményét tiszteletben tartjuk, az ellenfeleket nem tekintjük ellenségnek, a mégoly indokolt viták sem vezethetnek háborúskodáshoz.

Karácsony Gergely idézte Joe Biden új amerikai elnök beiktatási beszédének részletét: "a politikának nem kell pusztító tűznek lennie, ami mindent elpusztít, ami az útjába kerül".

"Jó lenne, ha mindenki, akinek dolga, megértené végre, hogy nem az az erős, aki képes megosztani, hanem aki képes egyesíteni" - zárta bejegyzését a főpolgármester.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.