Belviszály

Stummer János: Orbán saját alagutat építtet a Puskás Stadionba - videó

A politikus szerint az ügyet titkosítani akarják, de ő, mint a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, ezt nem engedélyezte.

2021.02.23 14:10ma.hu

Az utóbbi 30 évben példátlan lépésre szántam el magam, amikor úgy döntöttem, hogy egy, a kormány által titkosított információt nyilvánosságra hozok - kezdte videójában a politikus.

Mint mondta, egy olyan papírt nyomtak a kezébe, amely szerint titkosítva akarnak Orbán Viktor számára saját alagutat építeni a Puskás Stadionba 2 milliárd forint értékben.

Azért kerülhetett a terv a kezébe, mert a beruházás sokévre történő titkosításhoz a Nemzetbiztonsági bizottság elfogadása szükséges.

Már akkor jelezte, hogy ő mint elnök ezt nem hagyja jóvá és napirendi pontra sem tűzi megvitatását a bizottsági ülésen.

Halász János, a bizottság fideszes alelnöke kérte a napirend módosítását a döntés meghozatalára, amit végül meg is szavaztak, mert többségében voltak, mint minden más bizottságban - mondta.

Ezért állt a nyilvánosság elé, mert az építésére nem adtak neki magyarázatot. Mint mondta, tisztában van a jogi és politikai következményekkel, tudja, hogy elmozdítják a bizottság éléről és bíróság elé viszik, de a hazájáért megteszi.

De szerinte nem erre kell költeni válságban az adóforintokat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.