Koronavírus-járvány

Videokampánnyal hívja fel a figyelmet az oltás fontosságára a Főpolgármesteri Hivatal

A videó legfontosabb üzenete, hogy a vírust csak közösen lehet legyőzni, amihez a védőoltás a kulcs.

2021.02.18 19:41MTI

A főváros új kampányában a kulturális élet, a sport és a vendéglátás kiemelt szereplői hívják fel a figyelmet a koronavírus elleni oltás beadatásának fontosságára: "Legyen vége a bezártságnak, és nyissuk ki együtt Budapestet!" - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a videó legfontosabb üzenete, hogy a vírust csak közösen lehet legyőzni, amihez a védőoltás a kulcs.

A filmben Ónodi Eszter, Winkler Nóra, Fischer Iván, Gerendai Károly, Kulka János és Mácsai Pál arról beszél: ahhoz, hogy újra kinyissanak az éttermek, a mozik vagy a kávézók, arra van szükség, hogy minél többen beadassák maguknak a védőoltást. A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a magát félig magyarnak valló Marco Rossi magyarul üzen, alig várja, hogy a stadionok megteljenek újra élettel és szurkolókkal - írták.

A filmben az látható, ahogy Budapest kultikus helyszínein megfordítják a zárva táblát, szimbolikusan újranyitva ezzel a budapestiek kedvelt helyeit.

A hivatal tájékoztatása szerint a szereplők maguk is támogatják a védőoltást, és mindenki mást is erre buzdítanak.

A videót Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán, valamint az Énbudapestem Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján lehet megnézni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.