Koronavírus-járvány

Ismét három, tesztelést végző szűrőbusz üzemel Budapesten

A buszok hétköznap 9-17 óra között várják azokat, akiket a háziorvos koronavírus-gyanús eseteknek minősít és jó általános állapotban el tudnak jutni ezekre a helyekre, lehetőleg gépkocsival.

2021.02.18 17:22MTI

A megemelkedett fertőzésszám miatt ismét három, tesztelést végző szűrőbusz üzemel Budapesten - közölte a kormány csütörtökön Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint a szűrőbuszok a Liszt Ferenc repülőtér 1-es terminál parkolójában, a Deák Ferenc térnél és a Papp László Sportaréna F1-es parkolójában találhatók.

A buszok hétköznap 9-17 óra között várják azokat, akiket a háziorvos koronavírus-gyanús eseteknek minősít és jó általános állapotban el tudnak jutni ezekre a helyekre, lehetőleg gépkocsival - írták.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján azt mondta: az adatok szerint egyértelműen emelkedő szakaszba lépett a fertőzöttek száma, így a koronavírus-járvány harmadik hullámának kezdetéről beszélhetünk. Hozzátette: az elmúlt napokban számos járványügyi mutató romlott, szerdán 2853-mal nőtt a regisztrált fertőzöttek száma.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.