Koronavírus-járvány

A Mi Hazánk nem támogatja a korlátozások fenntartását

Kifogásolták, hogy a kaszinók és a jórészt multicégek üzleteit felvonultató plázák továbbra is nyitva lehetnek.

2021.02.16 15:39MTI

A Mi Hazánk Mozgalom nem támogatja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások hatályának meghosszabbítását - közölte hétfőn, budapesti sajtótájékoztatón Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese.

Hangsúlyozta: az intézkedéseket ésszerűtlennek, következetlennek, sok esetben kontraproduktívnak tartják, utóbbira példakánt hozva fel, hogy az este hét órai boltzár növeli az üzletek délutáni zsúfoltságát.

Kifogásolta, hogy a kaszinók és a jórészt multicégek üzleteit felvonultató plázák továbbra is nyitva lehetnek, miközben a - jellemzően kis- és középvállalkozások által működtetett - vendéglátóhelyek semmilyen korlátozás mellett nem nyithatnak ki.

Ezért a kijárási tilalom megszüntetését és a boltok nyitvatartási idejének meghosszabbítását kezdeményezzük - tette hozzá, magukat "lezárásellenes pártként" jellemezve.

Dúró Dóra azt is érthetetlennek nevezte, miért nem nyithatnak ki a szabadtéri vadasparkok, állatkertek, illetve hogy miért nem engedik este nyolc óra után a sportolást a lakóhely környékén, különösen, hogy hónapok óta zárva tartanak az uszodák, termálfürdők, edzőtermek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.