Bűncselekmény

Begyógyszerezte a kislányát, hogy felvegyék a kórházba

A kislány rosszul lett és eszméletlen állapotba került.

2021.01.26 16:58MTI

Jogerősen három év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék előkészítő ülésen azt a 31 éves nőt, aki azért adott be a saját gyógyszeréből 8-9 tablettát a hároméves lányának, hogy a gyermeket felvegyék a kórházba - közölte a bíróság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a kecskeméti nő 2020. március 20-án délelőtt többször telefonált a megyei kórházba, jelezve, hogy hároméves gyermeke belázasodott, ezért kórházi ellátást kér. Az orvosok az otthoni lázcsillapítást, illetve a háziorvossal történő kapcsolatfelvételt javasolták az anyának, de ő ezt nem fogadta el.

Később a nő értesítette a mentőket, hogy a gyermeke lázas és félóránként elájul, ezért a kislányt beszállították a kórházba. Az ügyeletes orvos a gyermektől vért vett és részletes vizsgálatot végzett, majd megállapította, hogy a kislány láztalan, jól van, ezért jelezte, hogy hazamehetnek.

Az anya ennek ellenére azt ismételgette, hogy a gyermeke háromszor is összeesett, kórházban kell maradnia. Egyre agresszívabban követelte a gyerek felvételét, miközben fenyegetőzött is.

Végül annak érdekében, hogy a lányát bent tartsák a kórházban, a nő a folyosón a saját nyugtató gyógyszeréből 8-9 tablettát a gyermek innivalójába, baracklevébe kevert és megitatta vele.

A kislány nem sokkal később rosszul lett és eszméletlen állapotba került. Az orvosok azonnal észlelték a mérgezés gyanúját, gyors beavatkozásuknak köszönhetően a gyemek rövid időn belül visszanyerte az eszméletét. A kórház értesítette a rendőrséget és a gyermekvédelmet.

A bíróság az öt kiskorú gyermeket nevelő nőt életveszélyt okozó testi sértés miatt három év börtönre ítélte és megszüntette a szülői felügyeleti jogát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.