Koronavírus-járvány

Megérkeztek Beregszászba a magyar kormány által Ukrajnának adományozott lélegeztetőgépek

2020 őszén Kárpátalja koronavírusos betegeket kezelő kórházait már ellátták 50 lélegeztetőgéppel, ezzel a szállítmánnyal pedig Ukrajna kilenc megyéjét segíti a magyar kormány.

2021.01.26 14:02MTI

Megérkezett Beregszászba kedden a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével az a Budapestről indított, 50 lélegeztetőgépet tartalmazó szállítmány, amellyel a magyar kormány segíti Ukrajnát a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

A szállítmány hivatalos átadásán Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója arra emlékeztetett, hogy 2020 őszén Kárpátalja koronavírusos betegeket kezelő kórházait már ellátták 50 lélegeztetőgéppel, ezzel a szállítmánnyal pedig Ukrajna kilenc megyéjét segíti a magyar kormány. Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete kiemelte, hogy nemcsak a gépek eljuttatásában működött közre a szervezet, de megszervezték az életmentő eszközök beüzemelését is.

Anatolij Poloszkov, Kárpátalja megye nemrégiben kinevezett kormányzója a most támogatásban részesülő ukrajnai megyék vezetőinek nevében is köszönetet mondott a segítségért. "Kapcsolataink kiállták az idő próbáját, és a mi jó viszonyunk rendkívül hasznos mind Ukrajna, mind pedig Magyarország számára" - fogalmazott Kárpátalja megye vezetője.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.