Koronavírus-járvány

Operatív törzs: hétfőn 153-szor intézkedtek a rendőrök szabálytalan maszkviselés miatt

Szabálytalan maszkviselés miatt tömegközlekedési eszközökön és várakozóhelyein hét, üzletekben, bevásárlóközpontok területén 19 ember ellen intézkedtek hétfőn.

2021.01.26 12:47MTI

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt hétfőn 153-szor intézkedtek a rendőrök - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes közölte: 127 emberrel szemben azért volt szükség rendőri fellépésre, mert tízezer lakosúnál nagyobb településeken megszegte a maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Közülük 40 embert figyelmeztettek, 36-an kaptak helyszíni bírságot, 51-et feljelentettek.

Szabálytalan maszkviselés miatt tömegközlekedési eszközökön és várakozóhelyein hét, üzletekben, bevásárlóközpontok területén 19 ember ellen intézkedtek hétfőn.

Az alezredes hozzátette: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 21 521-szer intézkedtek maszkviselési szabályok megszegése miatt.

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 783 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 204 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 579-ben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására vagy a vendéglátóhelyeken való tartózkodásra vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Közölte: hétfőn a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 356 ember ellen intézkedtek a rendőrök. A november 4-étől hatályos kijárási korlátozás, majd az azt november 11-étől felváltó kijárási tilalom alatt már 29 859 esetben kellett fellépniük szabályszegőkkel szemben - mondta.

Hétfőn is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértők ellen 54 esetben léptek fel. Az átutazókat szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 10 399-szer intézkedtek.

A hatósági házi karanténban lévőket hétfőn 8190 esetben ellenőrizték személyesen a rendőrök. 2644 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el, ezzel jelenleg 18 075-en vannak hatósági házi karanténban. Közülük 1744-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat - ismertette az alezredes.

Ismertette azt is: a határátkelőknél zökkenőmentes a be- és kiléptetés, de a teherforgalomban a belépőoldalon Röszkénél és Tompánál 2-2 órás várakozásra kell számítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.