Bűncselekmény

Sikkasztás gyanúja miatt letartóztatták Siklósnagyfalu polgármesterét

A gyanú szerint a polgármester az általa irányított önkormányzatnak 7,3 millió, a helyi szociális szövetkezetnek 6,9 millió forint kárt okozott.

2021.01.21 13:10MTI

Jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás gyanúja miatt letartóztatták egy baranyai kistelepülés polgármesterét - közölte a Pécsi Törvényszék.

A bíróság közleményében azt írta, hogy a férfi - az MTI információi szerint Kosztics József, Siklósnagyfalu független polgármestere - letartóztatását csütörtökön egy hónapra rendelték el.

A gyanú szerint a polgármester az általa irányított önkormányzatnak 7,3 millió, a helyi szociális szövetkezetnek 6,9 millió forint kárt okozott. A pénzt részletekben a saját bankszámlájára, majd egy részét onnan tovább, az élettársa számlájára utalta. A polgármester az átutalt összegek egy részét szerencsejátékra, a többit saját szükségleteire használta fel.

A közleményben jelezték, hogy a gyanúsított többször állt már bíróság előtt hasonló bűncselekmények elkövetése miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.