Koronavírus-járvány

Máltaiak: a kijárási tilalom idején is figyeljünk a hajléktalanokra!

Az utcán, parkokban, kapualjakban éjszakázó emberek a csapadékos időben gyorsabban kihűlhetnek, vagy kaphatnak súlyos betegségeket.

2021.01.11 06:30MTI

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat arra kéri a kijárási tilalom idején este nyolc óra után közlekedőket, munkából hazatérőket, vagy kutyát sétáltatókat, hogy figyeljenek oda a hajléktalanokra.

A karitatív szervezet vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleményében azt kérte, ha bárki földön fekvő, átázott ruhájú embert lát, hívja a diszpécserszolgálatot; Budapesten a +36 1/338-4186-os számot - vagy a 112-es segélyhívót.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy lehűlés és tartós fagy várható, és a hajléktalanok egy része a kijárási tilalom idején is a szabadban tölti az éjszakát annak ellenére, hogy a szeretetszolgálat utcai gondozói és a krízisautó szociális munkásai mindenkit igyekeznek arra rávenni, hogy menjenek fűtött intézménybe.

Azt írták, hogy az utcán, parkokban, kapualjakban éjszakázó emberek - akikről a kijárási tilalom miatt kevesebb információval rendelkeznek - a csapadékos időben - vizes ruhában és átázott cipőben - gyorsabban kihűlhetnek, vagy kaphatnak súlyos betegségeket.

A karitatív szervezet az egyedül élő idős emberekre is nagyobb odafigyelést kér a környezetükben élőktől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.