Koronavírus-járvány

Karácsony Gergely a vakcina beadatására biztatja az embereket

Az orvosok, a kutatók, az egészségügyi szakemberek "jót akarnak, amikor arra buzdítanak, hogy adassuk be az oltást.

2021.01.09 11:26MTI

Karácsony Gergely főpolgármester arra kéri az embereket, hogy bízzanak a koronavírus elleni vakcinában, az orvosokban, a kutatókban, és jelentkezzenek az oltásra saját és mások védelméért.

A főpolgármester szombaton, a Facebook-oldalára feltöltött videóban közölte: az elmúlt években a magyar politika sokat tett azért, hogy az emberek elveszítsék a bizalmukat a legfontosabb állami intézményekben.

"Elhihetik, ellenzéki városvezetőként nekem is ezer okom van arra, hogy ne bízzak a kormányban, de a védőoltással kapcsolatos bizalom nem a kormányról, vagy éppen az ellenzékről adott értékítélet" - mondta.

Kiemelte: az orvosok, a kutatók, az egészségügyi szakemberek "jót akarnak, amikor arra buzdítanak, hogy adassuk be az oltást."

A Magyarországon használható vakcinák mind a magyar, mind az európai hatóságok alapos vizsgálatát követően kapják meg az engedélyt, és bár a vakcinafejlesztés gyors volt, "semmiképpen nem volt felületes" - hangsúlyozta.

"A fegyver, amely megállíthatja a pandémiát, itt van mindannyiunk kezében, nem engedhetjük meg, hogy nem használjuk" - jelentette ki a főpolgármester, aki a videóban azt mondta, hogy ő is regisztrált a védőoltásra.

Karácsony Gergely a videóban ismét felajánlotta Budapest segítségét, együttműködését a kormánynak, hogy a rendelkezésre álló oltóanyagot minél többen megkaphassák, mert szerinte a fővárosi tapasztalatok, a logisztikai kapacitás és a szakemberek munkája hozzájárulhat az átoltottság növeléséhez és a járvány leküzdéséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.